Het eerste project draaide volledig rond geïsoleerde beelden van lichaamsdelen. Het vond bovendien plaats in mijn eigen woning met een zwarte achtergrond en louter twee studioflitsers. Een grote vorm van controle dus.

a body (a)part #project 2

Voor het tweede project (2022) ben ik op zoek naar mensen die samen met mij de stap (verder) willen zetten in een fotografisch onderzoek rond intimiteit. Hiervoor wil ik op bezoek komen, thuis bij wie deelneemt. Een grote stap na het eerste project, voor mezelf en zeker ook voor wie mij toelaat in de intimiteit van de eigen comfortzone, letterlijk. Het doel is om louter te werken met natuurlijk daglicht en in het huis op zoek te gaan naar plaatsen waar het lichaam zich natuurlijk kan en mag tonen, ontspannen en zijn. Inhoudelijk schippert het project op de grens tussen publiek en privaat.

De vragen die tussen de regels sluimeren zijn: waarom beperken we intimiteit en lichamelijkheid in onze Westerse cultuur tot dat private; wat doet het tonen van een waarachtig lichaam met ons, met aanvaarding; waarom is een naakt lichaam gedoemd tot seksualisering.

DEELNEMEN?

Wil je deelnemen? Weet dan dat iedereen achteraf het absolute recht heeft om foto's te weigeren. Ik maak een selectie en bezorg je die. Daarna ligt de keuze welke foto's mogen gebruikt worden volledig in jouw handen. Doe je mee? Stuur dan even een mailtje naar:

info@helena.be